Spirit!

Spirit!

Spirit gaat er vanuit dat ouders zelf verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van hun kinderen. Soms is daar hulp bij nodig. Wij bieden die hulp en begeleiding aan kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun gezin. We streven ernaar dat kinderen en jongeren opgroeien in een veilige situatie, zoveel mogelijk in gezinsverband, en dat jeugdigen en gezinnen zo zelfstandig en volwaardig mogelijk kunnen functioneren en participeren in de maatschappij.

We helpen per jaar 7.000 jeugdigen en gezinnen die problemen hebben met opgroeien en opvoeden. Daarnaast begeleiden we zo’n 1.400 pleeggezinnen.

Afstemmen
We richten ons op de jeugd- en gezinsproblemen die er spelen in een gemeente. Wij gaan hierover met de gemeente in gesprek en sluiten aan bij de visie van de gemeente op jeugdzorg. We zorgen ervoor dat kinderen, jongeren en hun gezinnen alle hulp krijgen die nodig is. Om dat te realiseren werken we onder andere samen met organisaties voor geestelijke gezondheidszorg en organisaties voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Spirit is werkzaam in de Stadsregio Amsterdam. Hieronder vallen de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad en Zeevang.

Contact Information
Karen Keller
Program Director
Stay in Touch